WINNAARSHOEKJE OLS

Mini-expo zet OLS-winnaar Meijel in de kijker

 

STEYL – Schutterij Sint-Willibrordus Meijel wist in juli het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) te winnen. De vereniging zal met de lokale gemeenschap het OLS in 2020 in Meijel organiseren. Het Limburgs Schutterij Museum in Steyl besteedt hier aandacht aan middels het winnaarshoekje, een kleine wisselexpositie gewijd aan de jongste OLS-winnaar.
Meijel kent daarbij een bijzonder zestal dat de schietwinst wist te behalen; dit bestond namelijk uit slechts twee mannen en maar liefst vier vrouwen, van wie twee rond de leeftijd van 20 jaar! Behalve naar Meijel ging de aandacht uit naar Sint-Sebastianus Sevenum, dat dit jaar het hele dorp en de gemeente mee had gekregen in de organisatie van het OLS; het was een fantastisch evenement, een visitekaartje voor het schutterswezen. Met tekst en beeld werd teruggekeken op een feest dat de onderlinge gemeenschapszin en schuttersvriendschap intensiveerde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behalve naar de OLS-winnaars ging aandacht uit naar bijzondere bruiklenen en museale giften, die het schutterijmuseum in het afgelopen jaar verwierf. Dat betrof onder meer enkele fraaie vaandels uit Voerendaal alsmede vlaggen, schilderijen, uniformen, poppen etc. uit Valkenburg, die nu als aanwinsten deel uitmaken van de museumcollectie.